Despre Dr. Muşetescu

Mai jos vei regăsi o prezentare a Domnului Dr Muşetescu aşa cum a fost perceput de catre fiul său, personal şi profesional. Probabil cei care i-au fost pacienţi vor întelege despre ce este vorba, iar pentru cei care nu l-au cunoscut este o posibilitate de a-şi crea propriile păreri.

Tata,

Un personaj. Dacă mă gândesc la sensul cuvântului „personaj” descrie perfect definiția semantică-de la persoană importantă în viața profesională, socială, culturală la eroul care a fost pentru mine și pentru noi toți care l-am cunoscut. Vreau să vorbesc puțin despre mine și el pentru că așa l-am cunoscut cel mai bine- într-un biotop patern pentru care a fost creat. Un tată minunat. Îmi amintesc satisfacția lui atunci când decizia mea de a face stomatologie a fost finală.

A fost momentul în care inovația s-a îmbinat cu experiența lucrului bine făcut. De aici încolo țelul a fost ca eu să acumulez cât mai multe din practica sa. Al doilea rol în această piesă a vieții lui, după cel de familist, a fost medicul stomatolog. Când spun medic stomatolog nu mă refer la o meserie ci la o pasiune.

Stomatologia a fost probabil al doilea cel mai important lucru după familie. O pasiune întreținută cu muncă și devotament. Suntem martorii unei schimbări și actualizări continue în domeniul dentar, am învățat lucrul acesta de la el, pe care, în puținul lui timp liber, îl găseam mereu citind câte un tratat nou.

Primii pași au fost făcuți acum mulți, mulți ani, când era de vârsta mea. O strategie curată în care profesionalismul și abilitatea i-au fost la îndemână, genul de aplomb pe care îl ai când o iei pe un drum imposibil-construiești din nimic tot iar când finalizezi construcția e atât de puternică încât nu te domină nici măcar o boală incurabilă pe care trebuie să o tolerezi. E aplombul ăla care te ține în priză 14 ore pe zi printre pacienți, citostatice, organizare și familie.

În cabinet era plin și o programare neonorată era o gură de aer. Nu a făcut-o singur. A făcut-o prin iubire și parteneriat cu mama și fără ea categoric nu ar fi fost la fel.

Au clădit amândoi un act medical perfect,investind în ceea ce clar și în mod sigur poate concretiza servicii de calitate. În primul rând prin dotarea cu aparatură de ultimă generație atât a clinicii cât și al laboratorului tehnic, actualizate constant în funcție de cerințele globale ale celor 26 de ani de funcționare.

Au înțeles că fără o colaborare medic-tehnician coerentă este imposibil de ajuns la o lucrare funcțională și estetică. De aceea au avut ca obiectiv perfecționarea și dezvoltarea lor împreună. Și-au investit inima, puterea, forța și energia toate fiind la capacitate maximă în direcția clinicii, a laboratorului și a mea prin muncă, sudoare și compromisuri.

Acum când le aveam pe toate am pierdut ce era mai important.

Misiunea mea este categoric, să duc mai departe acesta bucată din el ce are o fundație bine solidificată bazată pe tradiție și rang pe care să o pot preda generatilor viitoare poate mai bine decât mi-a fost predată.